Симфониетата в Шумен ще изнесе концерт с произведения от Волфганг Амадеус Моцарт по повод 267 години от рождението на композитора на 19 януари от 18:35 часа в зала „Проф. Венета Вичева“, съобщават от симфоничния оркестър в града. 
Ще бъдат изпълнени Концерт за пиано и оркестър номер 21 и Симфония номер 41 „Юпитер“ от Моцарт. Младият бандеонеонист Стоян Караиванов ще дебютира на шуменската сцена като диригент, а пианистът Людмил Ангелов ще представи своите авторски каденци в първа и трета част на концерта за пиано. 
Стоян Караиванов започва своето обучение по дирижиране при Найден Тодоров и Димитър Косев в Нов български университет през 2021 г. Специализира на два майсторски класа при доайена на диригентското изкуство у нас маестро Георги Димитров. Отличен е с почетна грамота за показано високо изпълнителско майсторство от Българската академия на науките и изкуствата. Носител е на престижната награда “Олга Камбурова” в рамките на церемонията “Музикант на годината - 2021”, организирана от предаването “Алегро виваче” и Българското национално радио. 
Караиванов е първият български бандонеонист, който свири на класическата аржентинска система. Специализирал е бандонеон в Консерваторията "Джовани Пиерлуиджи да Палестрина" в Каляри, Италия, както и жанрова музика в Международен и национален център за акордеон и музика "Жак Морне" при проф. Жак Морне във Франция. Участва в майсторски класове при едни от най-видните и доказани преподаватели по бандонеон, баян и акордеон. Участвал е в множество престижни фестивали в България и чужбина. През есента на 2022 г. основава първия български танго оркестър “Либертанго” с участието на млади музиканти и става негов артистичен директор, отбелязват от симфониетата в Шумен.  
Людмил Ангелов е роден във Варна. Завършва Държавната музикална академия „Проф. Панчо Владигеров”. Носител е на награди от множество международни конкурси. Популярен на петте континента, Людмил Ангелов е изнасял рецитали, камерни концерти и е бил солиcт на реномирани оркестри, под палката на световноизвестни диригенти.  Свирил е в редица зали, сред които на Берлинската филхармония, „Музикферайн“ и „Щатсопер“ във Виена, „Концертгебау” в Амстердам, „Плейел” и „Гаво” в Париж, „Линкълн Център” в Ню-Йорк, „Ла Скала“ в Милано, Операта в Монте Карло, Цюрихската опера, Националната филхармония и Националната опера във Варшава, в залата на Московската консерватория и много други. Негови албуми с изпълнения са издавани от български и световни компании. 
Признат като един от големите съвременни интерпретатори на Шопен, Людмил Ангелов е изпълнявал многократно Интеграла на клавирното творчество на този композитор и е чест гост на най-известните Шопенови фестивали, включително на форума „Шопен и неговата Европа“ във Варшава. Ангелов е носител на наградата "Аполон Токсофорос" и член-кореспондент на Кралската Академия на изящните изкуства в Толедо. През 2011 г. е награден от Министерството на културата на Полша с медал „Глориа артис“ за заслуги в популяризирането на полската музика по света, а през 2015 г. е удостоен с Голямата награда на град Варна за цялостната си дейност. През 2011 г. учредява Фондация „Пиано Екстраваганца“, която става организатор и продуцент на ежегоден международен музикален фестивал „Пиано Екстраваганца“, посветен на рядко изпълнявани произведения от клавирния репертоар. Преподава в Нов български университет, където ежегодно провежда майсторски клас, пишат за Людмил Ангелов от Симфониетата в Шумен.