Модерният симфоничен оркестър „Lords of the Sound“ ще изнесе най-грандиозния концерт с невероятна шоу програма на 24 януари, вторник, от 19 часа в Арена Русе. Това е второто турне на музикантите в Европа, което преминава при изключителен успех. С дейността си те оказват помощ и на Украйна, която продължава да се бори срещу инвазията на Русия.
Само музика като тази, изпълнена на живо, може да изрази цялата гама от човешки чувства - от безграничната радост до неудържимия гняв. 
Блестящият оркестър от над 45 музиканти на „Lords Of The Sound“, съчетани с най-добрите композиции на Ханс Цимер, ще потопят русенската публика в едно незабравимо изживяване. 
В януарската вечер ще прозвучат неустоимите хитове от филмите „Спайдърмен“, „Интерстелар“, „Шерлок Холмс“, „Гладиаторът“, „Карибски пирати“, „Мадагаскар“, „Черният рицар“, „Пърл Харбър“, „Гравитация“, „Генезис“, „Спирит“, „Жената - чудо“.
„Lords of the Sound“ е Киевски симфоничен оркестър, чийто професионализъм, чар и харизма го правят популярен в цяла Украйна, но и извън пределите й, на целия европейски континент.
В началото на 2014 година продуцентът Андрей Новаторов създава бравурния оркестър, воден от огромното желание да пресъздава музика на съвременни композитори, които творят за филмовата индустрия.
Липсата на такъв репертоар в съществуващите оркестри, прави начинанието изключително успешно и „Lords of the Sound“ запълва тази празнина перфектно.
Изключително бързо оркестърът се превръща в един  от най-желаните и прави няколко концертни турнета както  в украинските градове, така и в чужбина.
„Lords of the Sound“ участва интензивно във фестивали, градски тържества и общи проекти с известни артисти от страната. 
Благодарение на ентусиазма на музикантите и любовта и предаността им към зрителя, през първата година все още не толкова известният оркестър свири на такива престижни сцени като оперните театри на Украйна и Националния дворец в столицата й.
Господарите на звука всъщност са талантливи младежи, преминали взискателна конкурсна селекция и доказали правото си да работят в един от най-добрите европейски оркестри.
В момента репертоарът на „Lords of the sound“ се състои от над 300 песни от различни стилове. 
Освен музика от филми те изпълняват и музика за деца, геймърска музика, рок хитове, класика и джаз. Постоянното желание за усъвършенстване мотивира музикантите към нови подвизи и постижения.
В същото време екипът се разраства много бързо, добавяйки развлекателни елементи, театрални постановки, специални ефекти и други събития.
Освен висококачествения звук, се акцентира и върху външния вид на оркестъра и на артистичното поведение на музикантите на сцената.
Диригент е маестро Шахрох Фатизаде, а предстоящите планове на оркестъра включват много нови и модерни проекти, глобални планове и идеи.