От 16 до 20 януари над 80 участници от осемте европейски университета, които са партньори в Европейския технологичен университет (EUt+), ще се срещнат в София в рамките на "Sofia week". Домакин на събитието е Техническият университет в София (ТУ-София), съобщават от висшето училище.
По време на "Sofia week" ще се състои среща на ректорите на Кипърския технологичен университет (Кипър), на Технологичния университет Троа (Франция), на Висшето училище Дармщат, на Университета за приложни науки (Германия), на Технологичния университет Дъблин (Ирландия), на Техническия университет Рига (Латвия), на Техническия университет Клуж-Напока (Румъния), на Политехническия университет Картахена (Испания) и на Техническия университет в София, които са участници в проекта EUt+.
В програмата са включени срещи между партньорите и са предвидени разнообразни социални събития за запознаване с българския бит и култура.
Какво представлява Европейският технологичен университет (EUt+)?
Техническият университет в София е един от осемте учредители на Европейския технологичен университет EUt+, създаден с визията "Мисли първо за човека", изцяло ориентирана към човека и към подхода в съвременните технологии. 
В изпълнение на една от водещите инициативи на ЕС за изграждане на европейско образователно пространство EUt+ насърчава европейските ценности, идентичността и най-вече революцията в качеството и конкурентоспособността на европейското висше образование. Мисията на EUt+ е да съдейства за добруването на обществото, а неговите студенти да станат технологично грамотни професионалисти и отговорни европейски граждани.