Футболистите на „Дунав“ загубиха с 0:3 срещу „Добруджа“ първата си предсезонна контрола. Може би проверката в Сливо поле не биваше да се играе заради сериозния брой контузени в русенския лагер - Цветелин Енчев, Мартин Костадинов, Илия Миланов, Теодор Костов, Юго Комано и Мехмед Сабри, но старши треньорът Людмил Киров реши да спази уговорката с колегата си Сашо Ангелов. С болежки беше и Никола Колев.
В един наглед равностоен мач „Добруджа“ поведе с гол от дузпа, реализирана от бившия играч на „Дунав“ Ивайло Лазаров. След почивката Денис Динев и отново Лазаров оформиха крайния резултат.
Дебют за дунавци направиха дошлият от „Локо“ /СФ/ Дамян Дамянов, както и играчите на проби - Станислав Митев от „Ямбол“ и Християн Димов от ФК „Скопие“. На терена като титуляр се появи и Петър Петров от „Литекс“. Той е опорен халф, но може да играе и като десен бек. Все още не е ясно дали ще остане в Русе.
Следващата котрола на дунавци ще е на 18 януари срещу „Лудогорец 2“.
„Дунав“: Дамян Дамянов, Стоян Предев, Георги Вълчев, Димитър Тодоров, Станислав Митев, Петър Петров, Денислав Минчев, Дани Братоев, Мирослав Будинов, Кристиян Господинов, Станислав Вълчев /Даниел Николов, Диян Димов, Никола Колев, Йордан Димитров, Джан Хасан, Християн Димов/.