На много от нас ни се е налагало да пресмятаме ДДС за дадена стока или услуга. По-лесната задача е начисляването му, но особено при премахването му (изчисляване на нетната сума) се получават доста грешки. Ако извършваме тези пресмятания за лична информация, това не е толкова фатално. По съвсем друг начин седят нещата, когато се стига до възстановяване на ДДС от данъчно задължено лице.

Българска софтуерна фирма е решила да помогне за този проблем за мнозина. Тя е създала безплатно мобилно приложение, с което изключително лесно можете да извършвате всички операции, касаещи данък върху добавената стойност. То е достъпно в Google Play, Apple AppStore и Huawei AppGallery и се актуализира непрестанно, за да отговаря на най-новите технически стандарти.

Освен тeзи полезни функционалности, ще получавате автоматично актуалните ДДС ставки за всички държави по света, а всичките ви калкулации се записват в историята на апликацията. Така ще имате достъп до тях на по-късен етап, вместо да ги извършвате наново.

За повече информация относно ДДС и безплатно сваляне на калкулатора посетете официалния му сайт - https://vat-calculator.app/bg/