„Моята амбиция и на колегите ми е да превърнем русенското спортно училище в атрактивно и привлекателно място за децата от нашия град и други населени места“, каза на първата си пресконференция новият директор на школото Евгени Недев. 
Както писа „Утро“, той бе назначен, след като спечели поста с конкурс, а официалното му встъпване в длъжност стана факт на 22 декември.
„Защо се кандидатирах? Защото бе насрочен един, после втори конкурс, а никой не се осмели да подаде документи. Обяснението е, че поемането на такъв ангажимент е много тежко и работата не е никак малко. Накрая повече не можех да стоя настрани, а като бивш ученик на училището и преподавател в него реших, че трябва да се явя на конкурса“, каза Недев.
Той обясни, че една от първите му стъпки е била да възстанови така нареченото олимпийско звено. Става дума за 40 деца в различните спортни дисциплини с добри заложби и качества на бъдещи класни състезатели. Те са посочени от съответните треньори. 
И понеже отношението към тези деца трябва да бъде по-специално покрай двуразовите им тренировки, собственикът на веригата магазини „Пацоци“ е поел грижа за допълнителното им изхранване. 
На среща с кмета Пенчо Милков е било договорено оттук нататък да се излъчва Ученик на месеца. Въпросният отличник в спорта и по общообразователните предмети ще получава награда от кмета.
„Моята идея е нашето училище да не изгражда само спортисти, а личности. Ще държа да се обърне по-голямо внимание на учебния процес. Не мога да обещая на нито един родител, че детето му ще стане световен или европейски шампион, но го уверявам, че ще опитаме да го възпитаме като добър и отговорен човек“, заяви Недев.
Директорът на Спортното изрази надежда, че ремонтираното общежитие ще отвори врати до края на годината. Задачата е да се довърши топлопроводът.
„Всяка стая в това общежитие ще е за двама души с отделен санитарен възел. Мисля, че това са отлични условия“, каза новият школски шеф. 
Засегната бе и темата с басейна, който вече се стопанисва от Община Русе чрез предприятието „Спортни имоти“. За ползването му трябва да се плаща на Общината, и то за силно съкратени часове. 
Недев обясни още, че ще работи с всички сили за завръщането на волейбола и баскетбола в дисциплините и програмата на училището, тъй като са фундаментални за традициите на „Майор Атанас Узунов“ в колективни спортове. 
Той пожела да разясни казуса с етикета „Ученик от Спортното“, поставен по адрес на осъдения тези дни на година затвор Джан Махмуд. Махмуд влезе зад решетките заради брутална и неоправдана физическа разправа с други младежи.
„Доколкото се информирах, Джан е бил ученик при нас до 10 клас и се е развивал добре. На следващата година майка му подава молба да бъде изведен на индивидуална форма на обучение. От него се иска да учи вкъщи и да се явява на изпити. Като единайсетокласник колегите нямат вече никакъв контрол и поглед над него. В 12 клас се връща като редовен ученик, но две седмици по-късно изтичат записи, направени докато не е бил в училището. Парадоксът е, че ние дори нямахме възможност да го накажем, защото е в последната година от обучението си. Единственото, което можехме да сторим, е да го върнем като индивидуален ученик. Сигурен съм, че ако беше останал под надзора на колегите, нямаше да се стигне да такива неприятни истории“, обясни Недев. 
Училищният шеф заяви в заключение, че е оптимист за добрите дни на школото.
„Сега имаме 200 ученици. По едно време бяха паднали под 200, а капацитетът ни е за 600 деца. Има накъде да вървим и мисля, че в разбирателство с колегите наистина ще променяме училището към все по-добро“, каза Недев.