Подпомагане на лица с изявени дарби от община Русе и организиране и подкрепа на местни инициативи са двете основни направления, по които „Русе - град на свободния дух“ ще продължи да работи и през 2023 година, съобщиха от общинската фондация. 
В тази връзка, преди формиране на годишната си програма, организацията иска да направи проучване за нагласите и очакванията на широката общественост чрез кампания за набиране на проектни идеи. Тя ще продължи до 31 януари и ще набира предложения за мащабни и иновативни събития; култура и изкуство; спорт и образование, наука и нови технологии.
Предложенията могат да се подават на хартия в офиса на фондацията на бул. „Генерал Скобелев“ 45 или на е-mail: [email protected]. Те може да са в свободна форма или чрез попълване на формуляра Искане за финансиране на местни инициативи, достъпен на интернет адрес http://free-spirit-city.eu/finansirane.      Освен посочения имейл има и телефон за връзка - 0886 002 940. Всички предложения ще бъдат разгледани от Управителния съвет на фондацията, а на събеседване относно реализацията им ще бъдат поканени авторите на най-добрите от тях. Проектните идеи ще бъдат реализирани при осигурено финансиране.