Сигнали от граждани за тежки миризми приема в секцията „Контакти“ на корпоративния си сайт „Оргахим“ АД. 
„Имате въпрос или запитване, искате да подадете сигнал или предложение?
Очакваме Вашето обаждане или имейл и ще се радваме да Ви съдействаме. Можете да се свържете с нас от понеделник до петък от 08:30 до 17:00 ч.“, гласи текстът на формата за връзка.
Така е изпълнено едно от 28-те предписания, които РИОСВ даде през декември след комплексна проверка на „Оргахим“ АД и „Оргахим Резинс“ в Западната промишлена зона, завършила и с шест акта за над 50 000 лева. 
Проверката бе предизвикана от множество оплаквания на жители на Русе за неприятни миризми в западните и централните части на града през октомври миналата година.
Обследвани са канализационните връзки към площадковата канализация на двете дружества чрез водоразтворими бои. Установени са следи от незаконно използване на сифони към производствените помещения, заради което е приложена принудителна административна мярка - сифоните са пломбирани, като по този начин е ограничено използването им за нерегламентирани цели.
При проверка на локалната пречиствателна станция за отпадъчни води, експлоатирана от „Оргахим Резинс“, са установени химически продукти с миризма на разтворители, които не могат да бъдат пречистени при наличната технология. Станцията е спряна принудително, за да не се допусне отвеждането на тези замърсени води в градската канализационна мрежа, която се зауства в река Русенски Лом. Допуснатото наличие на химически продукти е нарушение на условие в комплексното разрешително на дружеството.
Екоекспертите са установили и смесване на различни по вид и състав опасни отпадъци от двете дружества.
Шестте акта, съставени на двете дружества, са за смесване на отпадъци, за неизпълнение на условие в комплексното разрешително, за процедурни несъответствия по управлението на опасни химични вещества. Отделно, контролният орган не е уведомен за монтиране на спомагателни съоръжения за производството.
Със създадената възможност за граждански сигнали „Оргахим“ показва готовност да положи усилия за изпълнение на изискванията за производство в съответствие с екологията.