Волейболистите на „Дунав“ откриха сезона с победа с 4:0 в домакинска контрола срещу „Раковски“ /Севлиево/. Двамата старши треньори се бяха разбрали спарингът да е в 5 гейма, но след като бяха надиграни в четири части, гостите отказаха да продължат играта.
 Най-труден за русенци бе първият гейм, спечелен с 25:23. Нататък отборът на „Раковски“ не оказа почти никаква съпротива.
Дебют за „Дунав“ като титуляр направи дошлият от „Черно море“ /Варна/ разпределител Йоан Кайряков и се справи много добре. 
„Доволен съм от представянето на Йоан, особено като се има предвид, че е при нас на 4-5 тренировки“, коментира за „Утро“ старши треньорът на „Дунав“ Красимир Миронов.
В събота неговият отбор ще гостува на „Звездец“ /Горна Малина/ в полуфинал от турнира за купата на България. Другата полуфинална двойка е „Чавдар“ /Етрополе/-“Раковски“ /Севлиево/.
През тази година турнирът е разделен на две - в едния участват само отбори от елита /Суперлигата/, а в другия - от второто ниво /Висшата лига/.
„Дунав“: Йоан Кайряков, Алекс Николов, Боян Христов, Ангел Павлов, Владимир Христов, Илия Димитров, Атанас Митев /Христо Костов, Владимир Димитров, Калоян Божинов, Марио Дамянов/.