Илия Миланов стана третият футболист в зимната селекция на „Дунав“. Той пристигна вчера в Русе като свободен агент и подписа договор за година и половина. Преди него контракти с русенския клуб парафираха нападателят Мехмед Сабри и вратарят на  Дамян Дамянов, дошли съответно от „Спартак“ и „Локомотив“ /София/.
Илия Миланов е роден на 19 февруари 1992 година в град Левски. Със своя брат близнак Георги Миланов започват футболната си кариера в школата на „Литекс“. За разлика от Георги, който направи много добра кариера в Русия, Швейцария и Унгария, преди да акостира през последната година в „Левски“ /Сф/, а сега премина в „Ал Дафра“ в Саудитска Арабия, спортният път на централния защитник Илия не се развива толкова блестящо. Може би сянка върху него хвърлиха и някои контузии. През 2018 година например не бе играл 10 месеца заради травма в коляното. 
Високият 184 сантиметра бранител оставя следа в „Литекс“ с 5 мача, а после преминава последователно през „Берое“ /17 мача/, „Нефтохимик“ /9/, „Черно море“ /Варна - 7/, „Ботев“ /Враца - 101/. Като юноша е с 3 мача за националния тим и с 11 за държавния отбор с футболисти до 21 години. 
Последният му отбор е „Септември“ /Сф/, за когото записа само един двубой. Договорът му със столичани бе разтрогнат по взаимно съгласие преди 3 седмици. Освен като централен защитник Илия Миланов се справя добре и като десен бек.