Добрите каузи привличат дарители най-често по празниците, но и делниците имат нужда от хората с добри сърца. Както е казал Мечо Пух - колкото повече, толкова повече, посочиха вчера от „Каритас“. 
1205 лева са дарени от добри хора по време на две благотворителни акции на различни центрове на Русенската католическа организация „Каритас“ през празничните декемврийски дни. Търсят се още 4295 лева, за да се реализират инициативите.
Едната е за обновяване на зала за рехабилитация в центровете за бездомни. Повече от 70 души, останали по различни причини без покрив, намират подслон, храна и помощ за социализация с грижите на „Каритас“ в момента. Събраните средства са 705 лв, а са нужни 2500. Спортни уреди - топки и гири, а ако е възможно дори бягаща пътека, могат да бъдат закупени, за да ги използват потребителите на центровете. 
Дневен център за деца с увреждания „Милосърдие“ в Русе успя да събере 500 лева от необходимите 3000, за да създаде етнографски кът за традиции и обичаи. 37 деца, посещаващи Център „Милосърдие“, ще могат да видят и пипнат грънчарско колело и тъкачен стан, ако инициативата се реализира.
Дарения могат да се правят на следната банкова сметка:
Първа Инвестиционна Банка
BIC: FINVBGSF
IBAN: BG45FINV91501017334928
Дневен център „Милосърдие“ продължава и друга кампания - събира средства за психомоторен кът за децата посетители. Специално пространство в центъра ще бъде оборудвано с подходящи меки модули и настилка за психомоторни занимания. Средствата се събират чрез Платформата.бг - https://platformata.bg - на Фондация BCause до края на януари.