Третият мандат е кризисен. Надявам се на политическа смелост и на отговорност. Това коментира в Русе председателят на парламентарната група на ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова на пресконференция, в която участва и другият русенски депутат от ГЕРБ-СДС Драгомир Дамянов.
Преди това тя изгледа преките предавания за връщането на мандата от акад. Николай Денков, като припомни, че ГЕРБ-СДС са искали още от първия ден да има общ документ на всички партии. 
„Настоявахме от ден първи да има общ документ на всички партии. Тогава нямаше да има значение кой взема мандата, а щеше да има значение какво мнозинство стои зад този мандат. Никой не се съгласи на това“, обясни Атанасова.
Тя посочи, че ако третият мандат бъде връчен на БСП, ГЕРБ няма да го подкрепи, тъй като има решение на най-висшия орган на партията.
„Ако третият мандат отиде при „Демократична България“, очакваме от тях да поискат подкрепа, защото подкрепа даром не даваме, и да направят ясна оценка за всичко, което се случи при управлението на „Продължаваме Промяната“ - да дадат оценка за всички корупционни скандали. Чак тогава можем да водим разговори с тях“, каза Атанасова.
По думите й, ако мандатът отиде при друга партия - „Български възход“, „Възраждане“ или ДПС, ръководните органи на ГЕРБ тепърва ще вземат решение.
Според Атанасова от „Продължаваме Промяната“ са подходили с „изключително безхаберие“ към връчения мандат.  
„Те не го изпълниха със съдържание. Не си осигуриха подкрепа, за да има евентуално някакво правителство. Не положиха никакви усилия по една причина - от месеци наред бутат държавата ни към предсрочни парламентарни избори“, каза Атанасова.