Една година, след като делото за рекет и изнудване на русенския бизнесмен и собственик на веригата магазини „Щастливото бебе“ Петър Петров тръгна в съда с триста зора, финалът му се вижда. След малко повече от две седмици ще бъдат изслушани пледоариите на обвинението и защитата.
В аферата са замесени имената на шестима души. Това са варненският общинар Ивайло Костов, екстрасенсът Божидар Караджов, бизнесменът от Русе Камен Георгиев, който държеше едно от съборените капанчета за бира и цаца пред Окръжна библиотека, приятелката му Десислава Иванова, както и двама студенти - Илиян Богданов и Георги Нейчев. Срещу шестимата са повдигнати обвинения в измама. Според обвинението, през пролетта на 2012 година те са успели да изнудят Петър Петров да им даде 200 000 лева, уж за да се спаси от дело за пране на пари. После обаче прекалили фатално - лесният успех им се усладил и поискали нова крупна сума, след което Петров подал оплакване.
Вчера адвокатите на подсъдимите отново поставиха под въпрос законността на използваните специални разузнавателни средства по делото. Наред с повече информация по процедурата, която е разпоредила тяхното прилагане, защитата отправи и други искания за събиране на доказателства, но те не бяха уважени от съда. Затова сега шестимата са само на крачка от изслушване на присъдите си.