На 4 месеца затвор и обществено порицание по радиото се споразумя с прокуратурата 30-годишният Георги Станчев, който заедно с брат си Александър нападна на пътя пенсионера Валентин Б. Рецидивистът се призна за виновен, че преследвал възрастния шофьор на шкода, присветвал му с фарове и натискал клаксона здраво и продължително. След като го настигнал, зрелищно досущ като по филмите го засякъл пред бистро „Пристан“, така че да не може да продължи по пътя си и затапил бул.“Ген. Скобелев“. Последвали крясъци и грозни псувни, след което Георги отворил шофьорската врата на шкодата и дръпнал пенсионера. Намерението му да го извади от колата обаче не се осъществило, защото възрастният мъж бил с колан. Затова пък рецидивистът му забил два юмрука. В корена на отмъщението на 3 януари била неправилна маневра от страна на пенсионера, която разгневила до краен предел двамата братя с гореща кръв.
Това не е първото подобно провинение на 30-годишния Георги. Първият си грабеж той извършил на 16 години, а зад гърба си има общо 12 присъди.
Големият брат Александър бе задържан няколко седмици след Георги, тъй като упорито се криеше от полицейските органи. Към момента той чака присъда в ареста.