Невинен съм по всички обвинения. Това заяви днес пред Окръжния съд обвиненият за трафик на кокаин от Лима до Мадрид Венцислав Ангелов с прякор Чикагото. Малко преди това пред журналисти той категорично отсече, че никога и по никакъв начин не се е занимавал с наркотици.
Според прокуратурата в схемата през 2011 година са замесени още братът на Ангелов Пламен и неговият племенник Анатоли Дамянов. 47-годишният Пламен е подсъдим за това, че подбуден от Чикагото, купил от Перу 5171.90 грама кокаин на стойност 1 448 132 лева и пренесъл наркотика до Мадрид, където трябвало да се разпространява. Приготовленията за схемата били направени от Ангелов и племенника му Анатоли, които намерили пари и дали указания на съучастника си Иван Иванов да купи дрога за испанския пазар. Самият Иванов днес не присъства в съдебната зала, затова ще бъде доведен принудително от полицаи в края на април, за когато бе насрочено следващото заседание. Освен това ще бъде глобен с 500 лева. Не само Иванов, но и други свидетели не дойдоха да дадат показания пред съда, затова делото се отложи.
Тримата подсъдими бяха категорични, че са невинни, но ще дадат обяснения по случая в края на процеса. Разпитани бяха четирима свидетели, между които приятелката на 30-годишния Анатоли. Въпреки настояванията на адвокатите на обвиняемите заседанията да се гледат при закрити врата заради класифицирания том и приложените специални разузнавателни средства, с които са събирани доказателства, съдът сметна, че няма възможност за издаване на държавна тайна и ги остави публични.
Намеренията за искане на отвод на съдебния състав, които Ангелов предварително обяви, не се сбъднаха. Самият той заяви, че не вярва в българското правосъдие, защото именно магистратите най-често нарушавали конституцията. Ангелов бе придружаван от приятелката си и четирите си деца. 
Прякора си бившият полицай Ангелов получи, след като години наред управляваше емблематичния бар „Чикаго“ в кв.“Здравец“. Към момента той е управител на регистрираната в Русе „Кувейт бългериан интернешънъл инвестмънт груп“ ООД заедно с Меткал Зоуехед. Освен двамата ръководители, съдружници във фирмата за внос и износ са още трима души с екзотични имена. Междувременно двама от синовете на Ангелов, които всъщност са осиновени от техния дядо, Йордан и Цветан Боневи станаха известни като активисти на сдружение „Свобода“, което пък нашумя покрай неговия лидер Бисер Миланов-Петното.
Брат му Пламен пък работел на частно в строителството, а 30-годишният Анатоли се занимавал с куриерски услуги в Слънчев бряг. Впрочем той е обвинен и за това, че бе хванат с близо 13 грама марихуана.