Висшето военноморско училище „Никола Йонков Вапцаров“ във Варна /ВВМУ/ ще представи в Русе възможностите за обучение, които предлага на бъдещи студенти и курсанти. Срещата, за чието провеждане съдействат областният управител Анатоли Станев и началникът на Регионалното управление на образованието Росица Георгиева, ще бъде на 16 януари от 14 часа в зала „Европа“ на Доходното здание. 
Военноморското училище предлага 12 цивилни специалности и седем специализации за курсанти. Сред тях са кибероперации, логистика на формированията на Военноморските сили, както и медицинско осигуряване на въоръжените сили. Медицинският университет във Варна съвместно с Военномедицинска академия-София и Висшето военноморско училище предлагат единствената в страната възможност за обучение по специалност „Военен лекар“. 
Анатоли Станев ще обсъди с ректора на ВНВМУ флотилен адмирал проф. д.в.н Боян Медникаров възможностите за развитие на партньорството между учебното заведение и Професионалната гимназия по речно корабостроене и корабоплаване.
Предвиждат се срещи и с представители на местната власт, а учениците ще имат възможност да се докоснат отблизо до морския свят, като за целта ще бъде разположен и специален симулатор.