В Галерия УниАрт на Нов български университет (НБУ) утре, 6-и януари, от 14.30 часа, ще се проведе семинар, посветен на моделите на работа със студенти в университетските музеи. Това съобщиха организаторите на събитието от Център „Българо-европейски културни диалози” към учебното заведение.
Семинарът е насочен основно към преподаватели. Във фокуса му е темата как студентите от всяка специалност могат да се включат активно в планирането и провеждането на образователни и обществени програми в университетските музеи и защо това е важно и необходимо. Ще се представят конкретни примери за успешна работа със студенти в музейна среда. Семинарът ще включва практическо занимание, в което участниците ще разработят концепция и подход за ориентиране на група посетители в музейното пространство, уточняват организаторите. 
Лектор на семинара ще бъде д-р Лиляна Милкова, ръководител на отдел “Образование” и куратор на академични програми в Художествената галерия в Йейлския университет в САЩ (Yale University Art Gallery). Тя има многогодишен опит с развиване на ефективната образователна роля на университетския музей и е автор на публикации в областта на музейната педагогика и история на изкуството. Защитила е докторат по изкуствознание в университета на Пенсилвания, САЩ и е специализирала в отдел „Фотография“ на Националната галерия на САЩ във Вашингтон. Събитието на 6-и януари е продължение на семинара на д-р Лиляна Милкова в Галерия УниАрт на НБУ през март м.г.
Участници в семинара утре ще бъдат също преподавателите от НБУ д-р Анжела Данева и гл. ас. д-р Владимир Димитров, както и студенти в магистърски програми и гости на Нов български университет.