В ход е разчистването на терена, където ще се изгради единият от двата буферни паркинги за тирове, изчакващи да преминат през Дунав мост.
Теренът, където ще бъдат изградени паркингите, се намират на бул. „България“, близо до граничния пункт. Договорът за големия паркинг от 160 дка бе подписан между общината и фирмата „Тир паркинг Русе“, която спечели конкурса за изграждането му със сумата от 18,2 млн.лв. Срокът за ползването му е 30 години. За втория паркинг, който ще бъде изцяло общински, все още върви процедура по набиране на кандидати.
В момента избраната от инвеститора на големия частен паркинг строителна фирма премахва храсти, нерегламентирани сметища и боклуци. Парцелът се подготвя, за да може дейностите по изграждане на паркинга да започнат веднага, след като бъде готово разрешението за строеж. Така няма да се губи време. Срокът за изграждане и въвеждане в експлоатация на паркинга, с който „Тир Паркинг Русе“ се ангажира, е 165 дни, а срокът за въвеждане в експлоатация на цялото съоръжение - 300 дни.