Футболистите на „Дунав“ ще открият днес сезона с първа тренировка от 14.30 часа. Подготовка на базата в „Здравец ще започнат и двама нови играчи - разделилият се със „Спартак“ /Варна/ нападател Мехмед Сабри и освободеният от „Локомотив“ /София/ вратар Дамян Дамянов.
„Преговаряме с български футболисти, но финансовите претенции на някои от тях са доста високи. Засега няма нищо конкретно. Ако не се разберем с българи, може би ще бъдем принудени да поканим на проби чужденци, които биха се съгласили да играят за „Дунав“ за разумни според възможностите на клубния бюджет заплати“, каза за „Утро“ старши треньорът на отбора Людмил Киров.
Той добави, че от това какви играчи ще подпишат договори, ще зависи дали да освободи някои футболисти.
„Хубавото е, че всички контузени през есента вече са напълно възстановени. Ще продължа да давам шанс и на момчета от школата“, заяви старши треньорът.
Дунавци ще изиграят 6 контроли преди подновяване на първенството във Втора лига - на 14 януари срещу „Добруджа“ в Русе, на 18 януари срещу „Лудогорец 2“ в Разград, срещу „Спортист“ /Своге/ и „Вихрен“ на лагера в Сандански /22-29 януари/, на 1 февруари срещу плевенския „Спартак“ /тепърва ще се уточнява къде ще се проведе тази контрола/, на 4 февруари срещу „Черно море“ във Варна.