Полицията в Русе разследва смъртта на 82-годишна жена от село Щръклево. Има съмнения, че става въпрос за убийство. Районът около къщата е охраняван денонощно от органите на реда.
Окръжна прокуратура съобщи вчера, че наблюдава досъдебно производство за престъпление по чл. 115 от НК - умишлено убийство. Изясняват се причините за настъпване на смъртта. Разпитват се свидетели, извършва се оглед и е назначена съдебномедицинска експертиза.
82-годишната Благовеста Габровска е била открита мъртва от единия от синовете си на 2 януари сутринта. Той е дошъл от Русе да види майка си и е намерил тялото й на земята в стаята. Незабавно е извикана полиция и екип на Спешна помощ, след което за случая е уведомен и съдебен лекар.
Според съседи съмненията, че нещо не е наред, са заради начина, по който е открита Блажка, както са я наричали всички. Тя е била по очи на земята, а гърбът й е бил загънат с одеяло. Неофициално се говори, че по ръцете й е имало синини, а на масата са били намерени пари. Все още не е ясно дали има установени липси от къщата на вещи или пари.
Жената вдовица и живеела сама. Придвижвала се по-трудно, но обичала да се грижи за градината си, била е адекватна и е общувала със съседите си. Макар къщата й да не е на главна улица, около нея домовете са обитаеми, но хората там не са чули нищо. Съседката й Донка сподели, че никога не са се притеснявали и страхували, защото селото е спокойно. Затова всички са много изненадани и разтревожени от случилото се.