5505,87 лева са събрани по време на коледния благотворителен базар, организиран от областната структура на Българския Червен кръст в центъра на Русе,  съобщи директорът на областната червенокръстка организация в крайдунавския град Антоанета Ябанозова.
На базара се предлагаха сувенири - картички, вази, плетива, сурвакници, коледни играчки, изработени ръчно от доброволци от БЧК и от пенсионерски клубове. Със средствата ще бъдат подпомогнати деца в нужда.
В последния работен ден ва старата година подкрепа получи и друга инициатива на БЧК - кризисната трапезария за бездомници и скитници на улица „Гурко“ 10 в Русе. Там служителите на Областната администрация доставиха плодове и пакетирани сладки. 
Трапезарията работи 11-а поредна година. В момента там се хранят над 40 души, за които тя е единственияг шанс да хапнат нещо топло и вкусно и да се сгреят, преди пак да излязат на улицата. Допълнителна помощ за тях е възможността да получат топли дрехи и чорапи. По план трапезарията ще работи до края на февруари, но при нужда ще остане отворена и през март. Освонен дарител на храната в нея е председателят на Общинския съвет на БЧК в Русе и административен директор на лечебни заведенияа „Медика“ Алисе Муртезова.