14 отбора от различни краища на страната се събраха на традиционния футболен турнир в Долна Студена, който вече седма година се провежда около Коледа на игрището с изкуствена трева в селото. Сред гостите на състезанието бе председателят на Областния футболен съюз Димитър Димитров-Кулеманс.
„Турнирът с всяка измината година печели все по-голяма популярност. В тазгодишното издание участваха както отбори-ветерани, така и новаци, които показаха сериозни претенции за лидерство“, каза кметът на населеното място Николай Николов.
Силите между отборите бяха изравнени и почти всички срещи на полуфиналите се решаваха с дузпи. Най-добри се оказаха състезателите на „Банкета“ от Русе. На втора място се класираха футболистите от „Светкавица“ /Свищов/, а след тях се наредиха новаците от „Опака“. Най-масово в турнира се включиха от Бяла, които се представиха с четири формации. Голяма част от наградния фонд бе осигурена с помощта на спонсорите, като най-щедър се оказа Димитър Джонов от Бяла. Наградите на призьорите бяха връчени от кмета на община Ценово д-р Петър Петров и от кмета на Долна Студена Николай Николов.