ФК „Дунав“ все още не може да обяви имената на новите попълнения, тъй като преговорите продължават, каза за „Утро“ техническият директор на клуба Светлин Симеонов.
„Разговорите са в доста напреднала фаза. Всичко трябва да стане ясно до първата тренировка на 4 януари. Става въпрос за футболисти с опит в елита. Ако успеем да привлечем набелязаните хора, по всяка вероятност ще освободим един-двама играчи. Това няма да бъде изненада, тъй като всички получиха шанс. Никой не може да се оплаче, че не е имал възможност да се докаже“, заяви Симеонов.
Той добави, че организацията в клуба е на коренно различно ниво.
„Нямаме нищо общо като подход и политика с предишното управление. Казвам го, защото непрекъснато чувам как едва ли не д-р Симеон Симеонов продължава да стои зад гърба ни. Това не е вярно. Човекът /д-р Симеонов/ си гледа само концесията на базата в „Здравец“. Ще се опитаме да подпишем дългосрочни договори за ползване на терените и инфраструктурата, защото така се прави в професионален клуб“, обясни техническият шеф.
Той додаде, че всички футболисти са получили заработеното през сезона.
„От 15 до 20 декември беше изчистено всичко до стотинка като заплати и премии. Не помня да се е случвало в предишните години“, каза Симеонов.
Той потвърди, че отборът ще бъде на лагер в Сандански от 22 до 29 януари. В рамките на едноседмичната подготовка ще се изиграят контроли срещу домакините от „Вихрен“ и „Спортист“ /Своге/.
На въпрос на „Утро“ как вижда представянето на „Дунав“ през пролетта, Светлин Симеонов отговори: „Ако реализираме плановете си за селекция и Господ ни погледне, ще сме доста по-напред в класирането“.