Община Русе поставя началото на кампания за мащабно подобряване на градската среда, като се предвижда парите да бъдат осигурени от общинския бюджет, от държавата и с кредитни средства. Това съобщи кметът на града Пенчо Милков.
Община Русе е осигурила през тази година повече от 5 млн. лева собствени средства, като са ремонтирани паркингите на повече от 60 жилищни блока в квартал „Здравец“. По думите на кмета през идната година ще се заложи не по-малка сума от местния бюджет за поетапното и системно асфалтиране и в други квартали.
От местната управа припомнят, че 3,2 млн. лева вече са отпуснати на общината с решение на Министерския съвет за основен ремонт на ключовите улици „Плиска“, „Доростол“, „Солун“ и „Тулча“.
По думите на Милков общината има нужда и от кредит, чиято максимална сума е 12 млн. лева. Предвижда се със средствата да бъдат ремонтирани около 28 улици в критично състояние в града. Така ще бъдат решени и множество транспортно-комуникационни проблеми по уличната мрежа в Русе, възникнали при изпълнението на мащабния проект на местното дружество „ВиК“, от който русенци недоволстват.