Режисьорът и сценарист на филма за живота и дейността на юриста Кристиан Таков „Моралът е доброто“ - Веселин Диманов, лично ще представи творбата си в Русе. Премиерната прожекция ще бъде на 10 януари, вторник, от 18.30 часа в зала „Русе“ на НУИ „Проф. Веселин Стоянов“.
„Моралът е доброто“ проследява живота на доц. Кристиан Таков от детската стая, през ученическия чин и студентската скамейка, до преподавателската катедра и обществена трибуна, като ги поставя в контекста на историческите събития от последните десетилетия в България.
Филмът включва множество старателно издирени и непубликувани досега архивни кадри и документи, както и поредица интервюта със семейството, колеги, приятели и съмишленици на доц. Таков. Събрани заедно, те изграждат последователно образа на известния юрист, интелектуалец и общественик и отварят врата към неговия свят. А в този свят думи като истина, справедливост, морал и доброта се доказват всеки ден и с всеки житейски избор, който прави Кристиан.
Филм-послание за един необикновен човек, дошъл в нашия свят с мисия.
Кристиан Таков е роден в София. През 1984 г. завършва със златен медал за отличие Немската езикова гимназия в столицата. След това завършва „Право“ в Софийския университет. От 1992 г. е бил асистент по гражданско, семейно и търговско право в Юридическия факултет на Софийския университет. През 1993-1994 г. е хоноруван преподавател по семейно и облигационно право в Юридическия факултет на Университета за национално и световно стопанство в Монтана и от 1993 г. до 1997 г. - в Нов български университет. През 2009 г. става доцент в Юридическия факултет на Софийския университет. От 2012 г. до 2017 г. е бил съветник на президента Росен Плевнелиев по правни въпроси. От 1994 г. е бил арбитър в Арбитражния съд към Българската търговско-промишлена палата, през 2004 г. става и негов председател. Член на Консултативния съвет по законодателството (2001-2002) и на Надзорния съвет на Агенцията за следприватизационен контрол.
Билетите за прожекцията са вече в продажба онлайн в мрежата на Ентейс (Програма - АртEриа/Entase).