Евгени Недев е новият директор на русенското спортно училище „М-р Атанас Узунов“. Треньорът по кану-каяк заслужи тази позиция след конкурс в спортното министерство. Той бе единственият кандидат. На обявения предишен тур през лятото, след оставката на Деница Великова, не се появиха желаещи за този пост. Затова се наложи обявяване на втори конкурс.
През последните няколко месеца функциите на временно изпълняващ длъжността на директор бяха поверени на преподавателката по математика Елена Симеонова.
Евгени Недев е роден през 1972 година. Бившият кануист и национален състезател е с две висши образования - с треньорски профил от Националната спортна академия и с диплом за специалност „Превенция на престъпността и пробационни практики“ от Русенския университет.
Работи като треньор и преподавател в Спортното училище от 2007 година. Няколко пъти оглавяваше звено „Кану“ към националните отбори. Той е президент на клуба по кану-каяк „Локомотив“.
„Не смятам, че е време да се говори патетично. Амбицията ми е образованието и спортът в нашето училище да вървят ръка за ръка. Искам и аз, и моите колеги да разбием мита, че школото ни е пристан за най-неблагонадеждните деца, които, видите ли, като не могат да се уредят в друго училище, идват като последна спирка при нас. С какъв екип ще работя? Имам идеи“, коментира Недев за „Утро“.