„Танцова Компания Петрова“ /“PDC“/ завършва годината с отличителен подарък за русенци - градът на първите неща вече има своя първи вестник за танци в България.
Създателите на вестник „Танцовини“ са балерината-хореограф и основател на „PDC“ Зорница Петрова и дизайнерът Васил Тодоров. Информационния блок от новини ще бъде свързан с всички стилове танци, които се изучават в града, ще отличи и наблюдава младите таланти и техните мечти в танца, ще информира за балетния състав на Държавна опера-Русе, артисти, история и репертоар. Зорница Петрова се надява, че чрез тази инициатива ще се допринесе за развитието на стиловете в града, техниката на децата и културния живот на града.
„Надявам се това да върне сантимента към изкуството на танца, още повече да накара младите да излязат от социалните мрежи и да се запознаят с други, които обичат танца. С цел да се създаде по-голяма аудитория, да се създаде по-високо качество на обучение, което ще бъде предпоставка за реализация в танцовата кариера, да създаде по-голяма аудитория към балетните артисти на операта, за да бъдат познатите лица на града. Искам младите да не се чудят как да напуснат красивият ни град, а да намират нови и нови причини да останат в него, допринасяйки за неговото развитие. Сърдечна благодарност към „Утро“, „Лени Ан“, „Крис Дизайн“ и всички, които прегърнаха и подкрепиха идеята!“, каза при излизането на първия брой на вестника Зорница Петрова.
Изданието ще се разпространява в залата на „Танцова Компания Петрова“, Фреш барове за здравословно хранене, денонощни магазини и будки за вестници! Следващия брой се очаква след танцовата постановка „Еквилибриум“, която ще бъде показана на 25 януари 2023 година в Доходното здание.