Областният управител на Русе Анатоли Станев подкрепи националната кампания „България заслужава!“ за изграждане на 111-метров пилон за българското знаме на Роженските поляни в Родопите. Проектът е на фондация „Наследство в бъдещето“ и се реализира чрез национална дарителска кампания под патронажа на президента Румен Радев. Пилонът на Рожен ще е най-високият в Европейския съюз и ще бъде поставен на внушителната надморска височина от 1430 м. Така националният флаг на България ще се развее на най-високия пилон на най-високото място в цял свят. В основата му ще бъде поставена специална мраморна плоча с картата на България. На нея място ще намерят послания от всички 28 области в страната. В началото на следващата година се предвижда Областната администрация да обяви конкурс за посланието. 
Изборът на височина на пилона от 111 метра символизира площта на България 111 000 квадратни километра. Теглото на конструкцията ще е около 55 тона и тя ще е проектирана за устойчивост на вятър със скорост до 180 км/ч. Очакванията са монтажът да приключи през пролетта на идващата 2023 година. 
„Ще изградим нов притегателен център на чистото родолюбие от българите днес за българите утре! Заедно ще издигнем национален трибагреник до такава височина, докъдето стига погледът ни в небето“, казват организаторите. 
Дарителската сметка, по която всеки може да преведе сума за подкрепа на начинанието е следната:
IBAN: BG31DEMI92405000304216.