Русенската фирма „ГИП-60“ ЕООД ще трябва да върне 100% от получената през 2015 субсидия от 226 024,61 лева, с които трябвало да започне производство на био орехи. Парите били отпуснати по Програмата за развитие на селските райони за закупуване на земеделска техника и подмяна на изсъхнали дървета с нови. Не е ясно обаче дали от тях е похарчен дори един лев, тъй като продажбите на био орехи от фирмата в следващите година са символични и далеч не отговарят на гръмките намерения в бизнеплана, одобрен от ДФ „Земеделие“. Затова фондът си иска парите в пълен размер. „ГИП-60“ оспорва този акт пред Аминистративен съд - Русе, но магистратите отхвърлят жалбата.  

Решението може да се обжалва пред Върховния административен съд, но случаят изглежда повече от ясен.
„ГИП-60“ ЕООД получава субсидията срещу ангажимент да закупи техника и подмени изсъхнали дървета с нови, като през следващите три години реализира био орехи за поне 540 000 лева годишно. През следващата 2016 г. обаче фирмата продала био орехи за скромните 12 735,63 лева, което съответства на количество около 600 кг. За двете години 2017-2018 г. не си дала труд да продаде и един орех и реализираните приходи били точно нула. 
По делото е назначена и изготвена съдебна агротехническа експертиза, според която през този период не е имало екстремни метеорологични условия и неизпълнението на бизнес плана не се дължи на някакви форсмажорни обстоятелства. А според вещото лице заложените параметри за добив на продукция са били нереалистични и и е следвало да се занижат с около 50%. 
„ГИП-60“ ЕООД обаче е изпълнило бизнесплана не на 50%, нито даже на 20%, колкото е допустимият според наредбите минимум, а само на 0,77%. Което по правилата на програмата означава, че безвъзмездната финансова помощ трябва да бъде възстановена на 100%.
Фирмата е собственост и е управлявана от 36-годишната Иванка Георгиева Пейчева, вероятно дъщеря на Георги Иванов Пейчев, който по данни на информационната система „Апис“ й я прехвърля през април 2015 година.