Симфониетата в Шумен ще изнесе концерт под наслов „Класическа Коледа“ на 22 декември от 18:35 часа в зала „Проф. Венета Вичева“. В него ще участват солистите Зорница Иларионова (цигулка) и Мартина Табакова (пиано). Това съобщават от симфоничния оркестър в града на страницата си в една от социалните мрежи.  
Под диригентската палка на Калина Василева ще бъдат изпълнени произведения от Хайдн, Моцарт и Менделсон.
"Красивите и харизматични Зорница Иларионова и Мартина Табакова са носители на изключително престижни музикални награди и са любимци на публиката по целия свят", допълват от синфониетата. 
Мартина Табакова е роденa в Бургас, в музикантски род. Свири на пиано от петгодишна възраст. Завършва Нaционално училище за музикално и сценично изкуство "Проф. Панчо Владигеров" в родния си град, а след това се дипломира и с магистърска степен от Националната музикална академия "Проф. Панчо Владигеров" в София. Тя израства професионално и творчески благодарение на заниманията си при знаменити педагози като професор Марина Капацинская и Дмитрий Башкиров. Взима участие в майсторските класове на Борис Блох, Жан-Бернар Помие, Огустен Дюме, Паоло Поличе, Венцислав Янков, Панчо Владигеров - младши, Пламена Мангова, Влад Димулеску и други. Носител е на стипендии от Министерство на културата и Национален фонд "Култура". Концертира в България, Европа, Русия. Има изяви и като солист, и като камерен изпълнител. Носител е на престижната награда "Музикант на годината" 2019г. в категория "Ансамбъл на годината" на Българското национално радио (с цигуларката Зорница Иларионова). През 2021г. италианският лейбъл „OnClassical“ издава дебютния диск на дуото с музика на Цезар Франк. През същата година с подкрепата на Министерство на културата Мартина Табакова реализира и първия си солов албум – „Виртуозни клавирни шедьоври“ с творби от Ф.Лист, С.Рахманинов, П.Владигеров, отбелязват от симфониетата в Шумен. 
Зорница Иларионова е родена в Плевен. Завършила е НМУ „Любомир Пипков“ в София през 2011 г. в класа на своята майка Благородна Танева. След това продължава образованието си в Мадрид, Испания в Еscuela Superior de Musica Reina Sofia, в класа на световноизвестния педагог проф. Захар Брон, както и в Нов български университет при проф. Марио Хосен.  Специализира и в Италия при проф. Павел Верников. Младата цигуларка притежава много награди от национални и международни конкурси, има участия в майсторски класове и фестивали, изявява се и като солист. През 2015 г. е удостоена с наградата „Кристална лира“. Като носител на Гран при от конкурса "Музиката и земята" цигуларката прави дебюта си в емисията "Франс Мюзик" на Френското радио, в която се представят лауреати от международни конкурси. Като победител в конкурса "Суна Кан" в Анкара, Турция, е поканена като солист на Филхармонията на Измир. През последните години печели множество награди от международни конкурси и концертира активно в България, Германия, Испания, Русия, Франция, Португалия, Турция, Белгия, Австрия и други държави, пишат от симфониетата за Иларионова.