Протестна акция в подкрепа на Люпчо Георгиевски,  председател на Културен клуб „Иван Михайлов“ в Битоля, се проведе в понеделник вечерта пред паметника на репресираните от тоталитарния режим в градинка „Оборище“ в Русе. 
Георгиевски беше разпитван от прокуратурата в Северна Македония заради обвинения в расизъм и ксенофобия от местната проруска и прокомунистическа партия „Левица“. 
„Това е една от структурите, следващи линията на югославските служби, днес инфилтрирани в македонската система“, казва секретарят на клуб „Иван Михайлов“ Благой Шатров. 
„Тук сме в подкрепа на Люпчо Георгиевски от Битоля, голям българин и патриот, който бе обвинен по донос от партията „Левица“. Една просръбска и проруска партия, която милее за времената на Тито, когато да се наречеш българин в Македония беше престъпление. Днес времената сякаш са подобни. Днес, когато трябваше да сме изпратили тоталитаризма отдавна в историята, Република Северна Македония изцяло изпълнява заветите на Коминтерна, установила е с натиск абсолютен контрол над съзнанието на своите граждани и не позволява на българите там да се изявяват като такива. Държава, в която се палят български клубове и се стреля по тях. На много места в България българите се събират и свидетелстват своята подкрепа за Люпчо, както ние в момента“, каза инициаторът на протеста под наслов „Аз съм Люпчо от Битоля“ - съпредседателят на ВМРО Искрен Веселинов.
В директна телефонна връзка с Георгиевски протестиращите заявиха безрезервната си подкрепа за смелостта и патриотизма му. А той благодари така: „Днес всеки македонски българин трябва да е сигурен, че никога няма да бъде сам в битката. Огромна благодарност на всеки един от вас, загрижен за съдбата на македонските българи! Искат да ни сломят, да ни накарат да се страхуваме, да зачеркнем общата ни вековна история, но виждат, че българите вече сме обединени, че ставаме все повече и повече. Ние тук вече знаем, че имаме сигурен гръб и подкрепа във ваше лице. Вие ни давате сили и кураж и сме готови за борба за българската кауза в Македония така, както вашите деди са умирали рамо до рамо с нашите!“. 
Молитва към св. Николай Мирликийски да закриля Люпчо Георгиевски и справедливостта отправи отец Стефан Стефанов от русенския храм „Св. Николай Чудотворец“.