Лионел Меси заслужи световната титла и има най-голям принос за нея от всички футболисти на Аржентина, категоричен бе треньорът на „Дунав 2“ Ивайло Кирилов.
„Моят фаворит беше отборът на Бразилия. Бразилците обаче се провалиха. Главно - заради темперамента си. Футболът днес не е само техника и забавление, а и прагматизъм. Аржентинците бяха на другия полюс в това отношение. Минаха през колебливи мачове, но останаха спокойни в най-трудните моменти. Когато французите изравниха до 2:2, се виждаше как тимът на Аржентина отпада физически с всяка следваща минута. Тогава треньорът им направи гениален вход с пускането в игра на Лаутаро Мартинес и други хора. Играта се изравни веднага, а и южноамериканците бяха изненадващо по-уверени в психологически план“, коментира Кирилов за „Утро“.
Той се спря специално на играта на Меси.
„Голям футболист, всеки го знае! Останах силно впечатлен, че и на тези години не се ограничи да играе в зоната си, а беше буквално навсякъде, по целия фронт на атаката. Бореше се в защита, комбинираше, стреляше и май загуби само една топка, при която се разви контра и Мбапе вкара гола за 2:2. Меси е футболист с невероятна визия за играта. Че Господ му е дал много, е вярно, но и той се постара да покаже на всички, че неслучайно го сравняват с Диего Марадона. Без труд никой не може да постигне това, което направи той. За мене заслугата му за титлата на Аржентина - не само като игра, а и като лидерски качества - е поне 50 процента. Затова и решението на ФИФА до го удостои със „Златната топка“ за представянето му в Катар не бе реверанс“, смята Ивайло Кирилов.