Синът на пострадалия вчера сутринта работник в „Дунарит“ търси кръв от рядка група за предстоящите операции на баща си. 
„Здравейте, приятели! Баща ми е пострадал тази сутрин при трудова злополука. За възстановяването му ще бъдат извършени няколко операции, първата от която е утре /днес - б.р./. За целта обаче е необходимо кръводаряване. Кръвната група е А- /А отрицателна/. Ако някой може и има желание да помогне, моля да се свърже с мен на тел. 0887 700 788“, написа Теодор Дяков във фейсбук.
Инцидентът е станал малко след 7 часа вчера. По първоначална информация 70-годишният мъж е почиствал с препарат странична работилница, която се отоплява с електрическа печка. Препаратът е пръснал върху реотаните и блъвналият огън го обгорил. За щастие, пламъкът не е прераснал в пожар и няма нанесени сериозни материални щети. Тъй като помещението не се намира в цех, не е имало опасност и за самия завод. 
Потърпевшият е настанен в Университетска болница „Медика Русе“ в 10.41 ч и е с 20% изгаряния, главно по краката вследствие на трудова злополука. Раните са обработени от екип специалисти по Пластично-възстановителна и естетична хирургия под пълна упойка. След това пострадалият е прехвърлен в Реанимация, без непосредствена опасност за живота.