Млад румънски тираджия се размина само с глоба за умишлено блъскане на полицейска патрулка - арогантност, за която в родината си и във всяка друга от съседните на България страни дълго щеше да съжалява.
Инцидентът стана вчера. Изнервен от чакането на опашката за Дунав мост на бул. „Тутракан“ в района на Сръбчето, 29-годишният А.Ч. решил да тръгне към граничния пункт, въпреки че колоната не мърдала заради преустановено пропускане през моста заради технически проблем. Форсирал няколко пъти двигателя и поел леко напред. За да остане на място и да не предизвика задръстване, дежурните полицаи му препречили пътя с патрулката с включени светлини. Това ни най-малко не смутило тираджията и той блъснал колата, а след това я избутал на известно разстояние, въпреки че било очевидно, че в нея има полицаи. След като спрял, униформените се измъкнали от патрулката и му съставили акт за дребно хулиганство, който бил внесен в Районния съд.
Магистратите отчели, че А.Ч. е застрашил живота и здравето на двамата полицаи, но видели и смекчаващи вината му обстоятелства - чистото му съдебно минало и трудовата му ангажираност. Освен това преценили, че с наложената му глоба от 400 лева той ще има възможност да преосмисли постъпката си и друг път да не прави така.
Решението подлежи на обжалване в срок до 24 часа, но много по-вероятно изглежда румънецът да почерпи, като се прибере вкъщи, а не да оспорва глобата.