Коледни песни на български, английски и арменски езици в изпълнение на деца от арменската общност, турските танци „Харман Далъ“ и „Ерик Далъ“, представени от читалище „Гюнеш 2012“ и фрагменти от „Болеро“ и „Тореадор“, поднесени от от трио „Манифик“ към Националното училище по изкуствата в Русе бяха само част от богатата палитра изпълнения в коледния концерт „Да празнуваме заедно“, организиран за 23-а поредна година от фондация „Етническа хармония“.
Специален акцент беше ревюто „Минало в бъдещето“, представено от манекени от Гимназията по облекло „Недка Иван Лазарова“.
Имаше и много български фолклор.
Така изкуството отново доказа, че Русе е град на толерантността и разбирателството между различните етноси и религии, които го правят по-богат и цветен с присъствието си.
Повече от 120 талантливи деца и младежи от различни етнически групи показаха таланта си пред публиката в препълнената зала „Европа“ на Доходното здание и заслужиха много похвали и аплодисменти.
„Вярваме, че празникът е истински красив и пълноценен когато е споделен. Фондация „Етническа хармония“ двадесет и трета година разработва и реализира програми за утвърждаване на хармония, толерантност и взаимопомощ между деца, младежи и възрастни от всички етнически групи в България. Радваме се, че даваме изява на децата от различни етнически общности на града“, каза председателят на фондацията Румяна Куцарова.