Върховният административен съд отхвърли жалбата на консорциума „Екселор - Каргомакс“, който оспорваше избора на доставчик на 15 нови тролейбуса за „Общински транспорт Русе“. Решението е окончателно и не подлежи на обжалване, така че след няколкомесечно забавяне общинското дружество може да пристъпи към подписване на договора с класираната на първо място по обществената поръчка фирма - чешката „Биофрог“.
Магистратите от ВАС не откриват никакви нарушения нито при провеждане на процедурата от Община Русе, нито в потвърждаващото решение на Комисията за защита на конкуренцията. Според тях отстраняването на „Екселор - Каргомакс“ от състезанието е било правилно и направено, тъй гаранционната поддръжка и линейният график за доставка, предложени от консорциума, не отговарят на предварително поставените в обществената поръчка условия.
Мегапоръчката на стойност 14,25 млн. лева без ДДС за доставката на 15 нови тролейбуса е част от проекта за осигуряване на по-чист въздух в Русе чрез покупката на екологични возила. „Биофрог ЦЗ“ ще достави чешки машини, докато изборът на „Екселор-Каргомас“ беше за тролейбуси от беларуския „Минский Автомобильний завод“, за които отзивите не са никак добри. 
Консорциумът „Екселор - Каргомакс“, представляван от И. Дженев, е с участници „Екселор холдинг груп“ ЕАД, София и „Каргомакс ЕООД“, Скопие. „Екселор Холдинг“ може да се определи като щатен участник и обжалвач на всякакви обществени поръчки. Само за последната година са обжалвали около 40 такива - за тролейбуси, операционни маси, машини, компостери, лампи и какво ли не. Оспорвайки поръчката за общинския транспорт, тя успя да забави доставката на тролеите с 4 месеца.