Шестима души са задържани при специализирана операция срещу продажбата на фалшиви стоки в Русе и София, съобщи пресцентърът на Министерство на вътрешните работи.
В акцията са участвали служители на ГДБОП и ОДМВР - Русе, след като е получена информация за организирана престъпна група, занимаваща се със съхранение и разпространение на стоки, обозначени със запазени търговски марки.
При извършените претърсвания и изземвания на три къщи, склад и четири автомобила в София са намерени и иззети 106 кашона с дрехи и аксесоари, документи и мобилен телефон. Дрехи, обувки, аксесоари и парфюми, около 500 г злато, незаконен боен пистолет с 11 патрона, 30 895 евро, 59 115 щатски долари, 39 600 лева, четири телефона и документи са открити в четири жилища, два склада и петаавтомобила ваобласт Русе.
Първоначално с полицейска заповед за срок до 24 часа са задържани шестима души. На трима от тях са повдигнати обвинения, двама са с наложени мерки за неотклонение „задържане под стража“ за срок от 72 часа, а един - с „парична гаранция“.
Работата по случая продължава в рамките на образуваното досъдебно производство под наблюдението на прокуратурата.