Зала „Дунав“ ще бъде домакин и сцена на традиционното Коледно надиграване в Русе, което ще започне в събота в 18 часа.
Публиката ще има възможността да се наслади на играта на всички формации на ФТТ „Найден Киров“, на ансамблите „Зорница“, „Здравец“ и „Русчуклийче“ при ОбДЦКИ и „Зора“ при Общинския младежки дом. В надпреварата ще се включат и популярните русенски клубове „Играорци“, „Нашенци“, „Фламинго Етно“, „Жълтица“ и „Родолюбец“. 
В конкурса ще се състезават танцови двойки в три възрастови категории: от 1 до 4 клас, от 5 до 8 клас и от 9 до 12 клас, а майсторите на фолклорния танц ще бъдат определени от професионално жури. Победителите в  конкурсната програма ще получат грамоти и награди от Община Русе.
По традиция публиката също ще има възможност да покаже танцовите си умения. В категория „Зрители“ всеки желаещ ще може да се включи в надиграването.
За приза Мис и Мистър Танц 2022 ще се състезават  класиралите се на първите три места състезателни двойки от всички категории, както и отличените в надпреварата на публиката участници.
За девета поредна година ще бъде присъдена престижната награда за най-артистично изпълнение, учредена от ФТТ „Найден Киров“ на името на неговия основател - хореографа Иван Донев.