Общинският съвет коригира внесеното от председателя му Иво Пазарджиев предложение за увеличение на цените за таксиметров превоз, като остави на досегашните нива минималните стойности за дневна и нощна тарифа - 0.89 лева и 0.99 лева на километър. Гласувано бе предложението за увеличение на максималните цени за следващата година, които ще станат 1,29 лева и 1,49 лева.
Корекцията бе направена по предложение на съветника Пламен Цветков, който изтъкна, че липсва логика да се забранява на таксиметровите фирми да возят по-евтино, а увеличението на минималните цени отнема стимула да се инвестира в по-икономични автомобили и в снижаване на разходите. Нещо, което неведнъж е изтъквал и вестник „Утро“. Повечето общински съветници приеха тази логика и увеличиха единствено максималните цени. Които едва ли ще бъдат достигнати от фирмите, които трябва да се конкурират помежду си. 
Общинският съвет е задължен да определя всяка година минимални и максимални цени за таксиметровия превоз. Това задължение е записано в закон, приет преди години от парламента с лобирането на столични таксиметрови фирми. Определянето на максимални цени наистина има смисъл, доколкото отрязва възможността да попаднеш на такси с баснословно висока тарифа, каквито случаи имаше преди години. И таванът вероятно трябваше да се повиши, защото и разходите на таксиджиите растат с инфлацията. Но за повишение на минималната цена, забраняваща да се продава по-евтино, логика липсва.