Трима русенски автори се включиха със свои вълшебни истории в коледното издание на „Софтпрес“ - „Приказки подаръци 2“. Сценаристът Христо Раянов, художникът Неда Малчева и журналистът и ПР експерт Мария Иванова-Богомила са съавтори в сборника със „Зайчето, което празнувало две Коледи“, „Врабчето Цвичко и коледните лампички“ и „Необикновеният гарван“. Съставител на книгата е Димитър Риков.
Книгата с кауза „Приказки подаръци“ събира в специално издание 20 коледни приказки от авторите на „Софтпрес“, които ще зарадват предпразнично малки и големи читатели, а част от тиража отново ще бъде безвъзмезден подарък за благотворителни организации и деца в неравностойно положение. В първото издание на „Приказки подаръци“ Христо Раянов се включи с творбата си „Снежинката“, а Мария Богомила - с „Приключенията на Снежка в лемурийското царство“.
Приказките в тази книга са подарък от авторите на „Софтпрес“, с който те изразяват своята признателност към читателите и ги правят съпричастни към една идея - да бъдем щедри и добри не само на Коледа. Писателите участват в този книжен проект без възнаграждение и с помощта на благотворителни организации, част от тиража на „Приказки подаръци“ ще зарадва хиляди деца. 
Сред авторите на детските приказки в книгата личат имената на Виктория Бешлийска - автор на романа на 2021 година „Глина“ и на романа на 2022 година „Сърце“, Невена Басарова, чието дело е нашумялата „Детска академия за добри обноски“ и „Упражнения по етикет“, Диана Петрова - автор на популярната „Мъдри приказки за деца и родители“, Димитър Риков - главен редактор на издателство „Софтпрес“ и още: Ангелина Жекова, Александър Станков,  Биляна Бонева, Виктория Иванова, Кристина Димитрова, Калоян Явашев, Лилия Старева, Любомир Николов, Милен Атанасов, Милослава Абаджиева, Нели Маргаритова, Радостина А. Ангелова, Христина Спасова.
Мария Иванова-Богомила е русенски журналист и експерт „Връзки с обществеността“. Автор на „Слънцето в мен“, 2020, дебютна книга с поезия. 
Неда Малчева е художник. Нашумя с книгата „Ще видиш ти, като родиш!“, която се превърна в бестселър.
Христо Раянов е русенец, телевизионен сценарист и доктор по филология. Има две издадени книги - „Трудният начин“ - сборник разкази, който спечели „Южна пролет“ през 2014, Университетско издатерство „Св. Климент Охридски“ и „Ами ако - България на три морета“, сборник есета, 2016, издателство „Софтпрес“.