Нешка Робева ще бъде почетен гост на традиционния спортен празник на Русенския университет, на който в края на всяка година се представят постиженията на студентските спортни клубове.
Тази година празникът ще се проведе на 13 декември, вторник, от 16 часа в Канев център с премиера на паметната книгата „Българската спортна слава“ на известните спортни журналисти Михаил Делев и Асен Минчев. 
Книгата е първата историография на българските спортни постижения от 1949 година до наши дни. Авторите са събрали под формата на летопис историята на българския спорт. В книгата са подредени снимките на всички медалисти в паметния момент на получаването на олимпийските, световни и европейски титли. Тя е уникален колективен портрет на постиженията на забележителни български спортисти от европейски и световни първенства и от олимпиади.
На премиерата освен Нешка Робева ще присъства и председателят на Управителния съвет на Съюза на българските журналисти Снежана Тодорова.
Постиженията на академичните спортисти ще бъдат представени от 17.30 часа, където ще бъдат връчени и съответните награди.