33-ата годишнина от създаването на СДС отпразнува в събота вечерта с гости и съмишленици русенската синя областна структура. Домакин на празника тази година бе областният председател на СДС и народен представител от ГЕРБ-СДС Драгомир Дамянов. Заедно с общинския председател на СДС в Русе Станимир Станчев и областния секретар Милан Николов поздравиха присъстващите и разрязаха празничната торта.
„СДС е единствената партия, която се е запазила през годините, и още не сме си изпълнили задачата, заради която съществуваме, имаме още много неща, които да дадем“, каза в словото си Драгомир Дамянов. Той сподели, че партньорите от ГЕРБ са пожелали на сините да увеличат депутатите си в парламента поне на 10 и още поне 33 години да работят заедно. „В момента единственият сериозен въпрос е създаването на правителство. То ще се гласува тази седмица и има големи шансове да мине, с наше участие, с наши представители, които няма да са изявени активисти, а експерти“, каза още Драгомир Дамянов.
Той пожела на всички здраве, много успехи и да има млади хора да поемат щафетата в СДС, визирайки младежката организация на партията.
„Все си мисля, че вече е начертан пътят към НАТО, Еврозоната и една по-добра България. Но всеки път трябва да отстояваме и се борим за това нещо, особено сега, с тази вълна на популизъм, на отричане на морала. Затова имаме отново кауза - тя ще бъде да направим България по-добро място за живеене, с достойни доходи и достоен живот. Време е за морал и каузи, идват местните избори, където да начертаем как ще управляваме по-различно и по-добре от тези аматьори“, каза Станимир Станчев.
Поздрав към присъстващите от общините в Русенска област и младежката структура отправи и областният секретар Милан Николов.
След разрязването на празничната торта дойде ред на веселието с танци и много настроение.