Столичното дружество „Тера Транс Ойл“ ЕОО остана единственият възможен избор на „Общински транспорт Русе“ ЕАД по обявената поръчка за доставчик на употребявани автобуси. Другият кандидат - „Ел Ар Кепитъл“ ЕООД, е отстранен заради несъответствие с условията.
„Общински транспорт Русе“ иска да добави към парка си 24 автобуса с дължина от 11 до 13 метра с еднакъв цвят, за които бе готов да плати до 960 хил. лева без ДДС. Офертата на „Тера Транс Ойл“ е съвсем близка до тази сума - за 958 800 лева. По друга обособена позиция се търсеха 10 возила с дължина от 8 до 12,75 метра на стойност до 400 хил. лв. без ДДС.  По тази позиция заявка имаше само „Ел Ар Кепитъл“, така че изглежда ще остане неизпълнена.
Сега остава да се разбере дали отстранената фирма ще обжалва решението за класиране щом то бъде публично обявено. Както „Утро“ писа, точно „Ел Ар Кепитъл“ ЕООД спря обновяването на осветлението в пет русенски квартала, като обжалва избора на изпълнител пред Комисията за защита на конкуренцията, въпреки че не бе подала оферта по тази обществена поръчка. И антимонополният орган още не е излязъл с решение по казуса. 
По аналогичен начин с месеци бе забавена доставката на нови тролейбуси за общинския транспорт по програмата за чист въздух в градовете. Там оспорващата фирма „Екселор-Каргомас“ не се задоволи с жалба до КЗК, а обжалва неблагоприятния за нея избор на изпълнител и във Върховния административен съд. И това дело също чака решение.