„Тук е мястото, където да промотираме българските продукти, където те могат да се видят, пипнат и опитат. Такива събития трябва да се случват редовно, защото имаме нужда да опознаем богатството от собствени продукти, които се произвеждат в страната ни, и да ги подкрепим, като ги купуваме повече“, каза министърът на земеделието Явор Гечев, при откриването на международно изложение на местни продукти в Арена Русе. Във нежо участваха над 100 производители, включително и от Румъния.
Изложението е третото за годината подобно събитие, което се организира от Министерството на земеделието. Целта е да се предостави възможност на малките фирми - производители и търговци на храни, напитки и занаятчийски стоки от селските райони да покажат своята продукция пред широката общественост.
Участниците представиха разнообразни продукти, създадени от Местните инициативни групи, които са финансирани по подхода „Водено от общностите местно развитие“ по Програмата за развитие на селските райони 2014-2020.
„След посещението на изложението съм убеден, че и населените места от Община Русе трябва да се обединят в Местна инициативна група (МИГ) или Местна инициативна рибарска група“, заяви кметът Пенчо Милков.