Спортният мениджър на Херта (Берлин) Фреди Бобич не отхвърли възможността от бъдещ ангажимент към Германския футболен съюз (ГФС) и по-специално към националния отбор на страната, пише агенция ДПА.
ГФС търси нов човек за поста директор на националния отбор след оставката на Оливер Бирхоф, последвала отпадането на тима в групата на Световното първенство в Катар. И това не е първото провалено първенство за Германия – Русия през 2018-а година и на Европейското през 2021-а.
Но от ГФС явно не са наясно какво да се прави, тъй като след оставката на Бирхоф обявиха, че първо ще проучат дали има нужда от подобна позиция. Някои предполагат, че ако тази позиция бъде закрита, в ГФС ще създадат такава на спортен директор и именно там ще бъде поставен Бобич.
"Съдържанието на работата винаги трябва да бъде на преден план", каза Бобич в интервю за стрийминг-портала Magenta TV днес. След това добави, че е щастлив да работи в Херта (Берлин), но добави, че "никога не би изключил нищо. Тъй като това е обичайния ритъм във футбола".
И добави, че е фокусиран в момента в клуба си, добави: "Но ако ме помолят за съвет, с удоволствие ще кажа нещо по въпроса".
След това беше провокиран за коментар на работата и на човека Ханзи Флик, на което отговори, че никога не е имал проблем с Ханзи и го оцени високо като човек. Флик, бивш халф и треньор на Байерн (Мюнхен), остава наставник на Бундестима и за домашното Европейско първенство през 2024-а година, но изрази разочарованието си от напускането на Бирхоф.
"Просто се надявам и той (Флик) да има късмет и да му се подредят нещата и бъдещето му на Евро 2024 да бъде светло, заяви Бобич.
Фреди Бобич има опит и в българския футбол, тъй като за няколко месеца беше управляващ директор на Черноморец (Бургас). Това беше през сезон 2009/2010, когато старши треньор на "акулите" беше Красимир Балъков.