Българското трио Hypnotic получи признание от име в световната музикалната индустрия. "Наистина, страшно се развълнувах, когато видях мейла от Дейв Кътч, все пак това е човекът, който работи с най-големите имена в световната музикалната индустрия и проектите, които мастерира, печелят пет награди и 32 номинации за "Грами", разказва Мария Новева (цигулка) от триото. Допълва, че думите на прочутия американец и саундинженер от легендарното Mastering Palace Studio в Ню Йорк са оценка и за целия дриймтийм, който Hypnotic събира около себе си, за да създадат "Танцът на Захарната фея".
В произведението на Чайковски звучат виолата на Бистра Копринкова и виолончелото на Марина Хинова. Емблематичният момент от "Лешникотрошачката" вече е в нов вариант, между класиката и попа, и събира почитатели от цял свят, допълват музикантите. В екипа влизат още Светлин Къслев (композитор и аранжор) и миксингинженера Димитър Ганчев-Майт.
Идеята да се създаде версия по класиката на Чайковски е още от 2014 година. Според Hypnotic обаче тогава моментът сякаш не е бил точният и петолинията се нареждат едва през 2022 година. Модерната част от аранжимента е по идея на Светлин, а Мария работи по класическата част. След дълъг музикален брейнсторминг, часове работа и много вдъхновение, триото създава „Танцът на Захарната фея“ в новия уникален вариант. 
"Музиката и особено този танц, могат да ти направят Коледата. Мелодията е изпълнена с онзи звън и снежен блясък, които се усещат само по това време на годината. Нотите се връзват точно в моментите, които не бива да се пропускат и които трябва да се споделят с най-обичаните хора. Също както ние споделяме музиката си с най-обичаните хора: с вас", казват артистите от Hypnotic. 
/ДД