Чрез националната кампания "Празнувай отговорно" призоваваме студентите да не шофират изморени, под влиянието на алкохола, в рискови условия и без добре подготвен автомобил. За това призовават от Националното представителство на студентските съвети (НПСС) на висшите училища в България своите колеги в днешния празничен 8 декември.
Посланието e насочено към всички млади хора, празнуващи на днешния студентския празник - 8 декември, а и за почивните дни, наближаващи в края на годината. Фокусът е върху все по-честите инциденти на пътя, при които загиват наши приятели и колеги, отбелязват от НПСС.
"Празнувай отговорно" се инициира от Студентския съвет при Университета по хранителни технологии (УХТ) в Пловдив за осма поредна година и се подкрепя от Националното представителство на студентските съвети в България.
Важно е всички да обърнем повече внимание на безопасността на движението по пътищата, за да се избегнат тежки транспортни произшествия по време на най-светлите и споделени празнични дни, призовават от НПСС.