Русенският суперталант на „Интер“ /Милано/ Никола Илиев дебютира за мъжкия отбор на „нерадзурите“ при победата в контролен мач срещу малтийския „Гзира Юнайтед“ с 6:1. Италианците бяха гости, а Никола влезе като резерва. В следващия мач на „Интер“ в Малта /4:0 срещу „Залцбург“/ той остана на пейката.
Русенският футболист прави много силен сезон за младежкия тим на интернистите. Неслучайно английското издание „Гардиън“ го включи в Топ 60 на най-обещаващите играчи в света на възраст до 18 години, а и е прецедент, че без мач за първия отбор на „Интер“ бе повикан и игра за националния ни тим.
„Младен Кръстаич му се довери и момчето се представи добре“, коментира вчера за „Тема Спорт“ бившият старши треньор на „Локо“ /Пд/ и ЦСКА Бруно Акрапович.
Междувременно италианските медии написаха, че Никола Илиев е един от петимата големи таланти сред младежите на „Интер“ заедно с аржентинския ляв бек Франко Карбони, халфа Даниеле Кието, ирландския нападател Кевин Зефи и сръбския дефанзивен полузащитник Александър Станкович.