Мадлен Радуканова финализира своята инициатива "Година на благодарността" във Факултета по журналистика и масова комуникация на Софийски университет "Климент Охридски".
През цялата 2022 година олимпийската шампионка с ансамбъла по художествена гимнастика се срещаше с деца и младежи в цялата страна, за да ги вдъхнови, мотивира и да им даде добър пример. Благородната кауза се осъществи с подкрепата и съдействието на Асоциация "Докосни дъгата" в лицето на нейния председател д-р Денислава Ангелова.
В 12-ата поредна среща за годината гимнастичката за пръв път говори пред студенти. Тя подробно им разказа за предизвикателствата си в спортната кариера и препятствията по тежкия път към олимпийския връх. Както е известно, Радуканова игра на Игрите в Токио 2020 с контузия на глезена.
Пред студентите тя сподели плановете си за развитие в треньорската професия, както и общите идеи на "диамантения" ансамбъл за бъдещи проекти.
"В момента искам да довърша образованието си, пробвах се като съдия по художествена гимнастика, но ако трябва да бъда честна, повече виждам бъдещето си като треньор", призна Радуканова.
По време на дискусията модераторът на събитието Елена Яръмова също бе обект на сериозен интерес. Популярната спортна журналистка отговори на въпроси относно началото на своя професионален път и предизвикателствата пред българските журналисти.