Отзиви след победата на Рилски спортист като гост на Спартак (Плевен) със 104:78 в среща от деветия кръг на Националната баскетболна лига (НБЛ) за мъже:
Людмил Хаджисотиров, старши треньор на Рилски спортист: "Спартак е силен отбор, поздравявам ги за сезона, който правят до момента. Поздравявам и нашия отбор, защото излезе доста мотивирано още от самото начало и по-голямата част от нещата, които имахме като план за двубоя бяха изпълнени от момчетата. Концентрация и интензитет - това започна да дава резултат. Днес сме вкарали 104 точки, имаме 15 тройки. Мисля, че по-важното е, че успяхме да опазим трима от периметровите им играчи - Станимир Маринов, Мартин Маринов и Николай Стоянов. Те общо имат 12 точки. Тримата са опасни и създават много проблеми. Спечелихме и борбата, и оттам се отвори разлика".
Александър Янев, играч на Рилски спортист: "Започнахме мача доста подготвени, доста концентрирани. На полувремето имахме 20 точки от транзиция в нападение, което е доста, а това ни даде по-голяма преднина за второто полувреме. В него искахме да запазим тази разлика и да играем по-добре и по-добре. Спартак има много добри играчи и съм сигурен, че оттук-нататък те ще подобряват играта си, ще играят все по-добре".
Тодор Тодоров, старши треньор на Спартак Плевен: "Всичко се обърка, щом сме получили 104 точки. Без значение с какъв процент и дали те са имали ден или не, ние трябва да изконтролираме това нещо. Да, Рилски има добър процент. Единственото, което трябва нашият отбор да промени е манталитета и начинът, по който подхождаме в такива мачове. Рилски подходи с манталитет на победител. За мен това бе едно от нещата, което ние не успяхме да направим в този мач".
Евгени Хаджирусев, играч на Спартак Плевен: "От първата част ни тръгна много зле мачът. Разликата - те са ни вкарали 104 точки. Ние бяхме първи до момента в защита, средно на мач допускахме по 72. Днес допуснахме с 32 точки отгоре и там е проблемът. Затова така се получи тази разлика. Надявам се в почивката да обърнем внимание на проблемите и да се подготвим, защото имаме три тежки мача, които трябва да спечелим".